Kommunfullmäktige i Norra Sandsjö

Gårdagens KF var utlokaliserat till Norra Sandsjö bygdegård. En lokal som är mycket viktig för orten och som till stor del drivs med idiella insatser.

Agendan var inte så omfattande den här kvällen men mötet tog sin tid i alla fall då många ledamöter ville vara med och diskutera.

Mötet inleddes med att priset till årets företagare delades ut. I år gick detta till Optiker Karvik. Det känns som ett riktigt val. Paret som driver denna optikerfirma som på kort tid ökat omsättningen från 2 till 11 MKR kan känna att de förtjänar priset.

Frågan om åtgärder mot ungdomsarbetslöshet vållade diskussion men alla var överens om att åtgärderna var bra. Det handlar mer om att spelreglerna måste vara klara. (Bl.a. har inte Arbetsförmedlingens roll varit helt klar senaste åren). Sammarbetet mellan berörda instanser måste också bli bättre.
Ca 150 ungdommar beräknas kunna bli berörda av projeketet och få hjälp med praktik eller traineiplats.

En stor del av räddningstjänsten var närvarande då en fråga om den psycosociala arbetsmiljön efter omorganisationen på brandstationen diskuterades.

Också kvällens interpellationer vållade debatt. Särskilt en interpelation om att underhållet av kommunens fastigheter måste bli bättre. Detta är de flesta överens om och här gäller det verkligen att alla hjälps åt så att vi satsar på rätt åtgärder.

Mats

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: