Trump censurerar vetenskap

Jag besökte Öland på en ”kortsemester” förra veckan. I en liten fiskehamn på ostkusten stötte jag på en mycket trevlig och pratsam

Fiskehamn på Öland

Fiskehamn på Ölan

yrkesfiskare.

En av de få som finns i dag och som fiskar på traditionellt sätt med små båtar.
Vi pratade en stund om förutsättningarna för fiske och klimatförändringar, mm. Han hävdade att EU tagit bra beslut om reglering av fisket, men att den största faran för Östersjön är övergödning. Något som jag själv lagt märke till under dykningar redan för 25 år sedan. Då även på Västkusten. Han menade att Kalmar län är kotätaste i Sverige och att detta inte bara är av godo då Östersjön sakta håller på att växa igen av övergödningen.

Jag drar mig till minnes ett uttalande av Marit Paulsson för många år sedan:
”Menar vi allvar med att hela Sverige skall leva så räcker det inte med jordbrukssubventioner. Vi skulle behöva plantera igen hela Uppsalaslätten med energiskog”, sa hon.
Fullt medveten om att det inte går att koncentrera klimatpåverkande verksamhet till en plats utan att det får konsekvenser.
Det är nog så talande av en person som ägnat sitt liv åt livsmedel.

I det 21 århundradet kan vi förvänta oss att de flesta människa är så allmänbildade att vi inser att någonting måste göras om inte vi skall ha tider av naturkatastrofer framför oss.

Till morgonkaffet denna strålande semesterdag får jag syn på detta.

Trump censurerar vetenskap

Hur tänker dom?

/Mats

 

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: