Mats Andersson

På jobbet

Mats Andersson, det är jag det.

Jag bor i Nässjö, är gift med Gunilla och tillsammans har vi två barn. Alexzandra 22 och Sebastian 18 år.

Från och med den 2 februari 2015 arbetar jag som lokförare och körlärare på Transdev, då Veolia Transport som är operatör för Krösatågen beslutat att införliva även trafiken i Sverige i sitt europeiska transportbolag. Veolia tog över trafiken den 1 mars 2014 genom en direktupphandling.

Vi trafikerar länsbanor med lokaltrafik i Jönköpings, Hallands, Kronobergs och Kalmar län. Delsträckor upp till c.a. 20 mil.

Tidigare jobbade jag som lokförare och driftledare på  DSB Småland som bedrev trafiken sedan 12 december 2010, då DSB tog över efter Merresor. Det blev mycket körning, med och utan elever, för min del.

När trafiken var ute för upphandling 2010, då Merresors ägare, SJ och People travle groop, som i sin tur ägdes av Veolia, inte kom överens om ett gemensamt ägande avvecklades bolaget och resp. operatör skulle lägga anbud var för sig. Så gjorde också Veolia men SJ la inte något anbud. DSB Småland vann i stället upphandlingen, och vi fick alltså en ny arbetsgivare.

Jag är aktiv i fackföreningen SEKO genom vår egen klubb på företaget. SEKO Klubb Krösatåg.

Jag är medlem i Socialdemokraterna i Nässjö och ordförande för en av våra föreningar, Åkers (S) förening, och sitter i kommunfullmäktige och Samhällsplaneringsnämnden i Nässjö samt i Nässjö industribyggnads AB. Intressanta uppdrag.

Jag gillar Socialdemokraternas ideologi där grunden vilar på alla människors lika värde och att partiet står för tillväxt, utveckling och rättvis fördelning.

Försöker hålla mig i form genom träning.

Värdelös personlig talang: Kan fortfarande hela ”Vem skall trösta knyttet” utantill. Det är sådant man lär sig som förälder.

Mats Andersson

Skapa en profillänk

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: